Πώς θα φτάσετε

Με πλοίο

Υπάρχει καθημερινή σύνδεση της Μυκόνου με τον Πειραιά και τη Ραφήνα. Η απόσταση από τον Πειραιά είναι 94 ναυτικά μίλια και καλύπτεται σε 5 περίπου ώρες με συμβατικά επιβατηγά και οχηματαγωγά ή σε 3 ώρες με ταχύπλοα. Η απόσταση από τη Ραφήνα είναι 74 ναυτικά μίλια και με ταχύπλοο μπορείτε να βρίσκεστε στη Μύκονο σε μόλις 2,5 ώρες. Επίσης, υπάρχουν τακτικές συνδέσεις με Σύρο, Τήνο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη, Άνδρο, Κρήτη (Ηράκλειο), Αμοργό, Αστυπάλαια, Κω, Ρόδο και Σάμο ενώ αραιότερες συνδέσεις υπάρχουν προς Ικαρία, Σέριφο, Σίφνο, Θεσσαλονίκη, Κάλυμνο και Νίσυρο.

Υπάρχουν τρία λιμάνια στο νησί, το παλιό, που βρίσκεται κοντά στη Χώρα, το καινούργιο που είναι 10 χλμ. βόρεια του νησιού στην περιοχή του Τούρλου και όπου προσεγγίζουν τα ταχύπλοα και το λιμάνι το οποίο συνδέει αποκλειστικά τη Μύκονο με τη Δήλο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου, βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με λεωφορείο ή ταξί. Η πτήση από Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» διαρκεί 35 – 40 λεπτά.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Μετακινήσεις στο νησί

ΚΤΕΛ Μυκόνου

Υπάρχουν 3 αφετηρίες

  • Αφετηρία 1: Φάμπρικα προς Πλατύ Γιαλό, Ψαρρού, Ορνό, Αγ. Γιάννη, Paradise, Παράγκα (χρόνος μετάβασης 15' - κόστος €1,60).
  • Αφετηρία 2: OTΕ προς Άνω Μερά (χρόνος μετάβασης 20' - κόστος €1,60), Καλαφάτη και Ελιά (χρόνος μετάβασης 30' - κόστος €1,90).
  • Αφετηρία 3: Παλιό Λιμάνι προς Νέο Λιμάνι, Αγ. Στέφανος (χρόνος μετάβασης 5' - κόστος €1,60)

Εισιτήρια πωλούνται σε μαγαζιά (mini markets, tobacco shops, tourist shops), στις αφετηρίες (Aυτόματοι Πωλητές Εισητηρίων) και στα ξενοδοχεία..

Τηλέφωνα επικοινωνίας του Κ.Τ.Ε.Λ.: . 22890 23 360, (+30) 22890 26 797, www.mykonosbus.com

Ταξί

Υπάρχουν δύο πιάτσες ταξί. Η μία επί της παραλίας, στην κεντρική πλατεία της Χώρας της Μυκόνου (πλατεία Μαντώ Μαυρογένους) και η άλλη, στην αφετηρία των λεωφορείων για τις νότιες παραλίες (περιοχή Φάμπρικα). Δεν υπάρχουν ταξίμετρα. Οι τιμές είναι συγκεκριμένες για κάθε προορισμό / διαδρομή στο νησί.

Τηλέφωνα κέντρου ταξί και πιάτσας (όλο το 24ωρο):: (22890 23700, 22890 22400